cfmoto македонија 2021
ATV vozila ЗОШТО Е ВАЖНО ДА ГО ЧИСТИТЕ ВАШЕТО АТВ ОД КАЛ ПО СЕКОЕ ВОЗЕЊЕ?

ЗОШТО Е ВАЖНО ДА ГО ЧИСТИТЕ ВАШЕТО АТВ ОД КАЛ ПО СЕКОЕ ВОЗЕЊЕ?

Миењето на вашето ATV после возење е несомнено најтешкиот дел за возачите по возбудливите пролетни возења на калливи терени. На многу луѓе им е крајно примамливо да се пресоблечат и да се одморат што е можно поскоро, но оставањето на ATV како што е, залепено со кал, не е добра идеја.

Зошто миењето на вашето ATV по калливо возење е поважно од изгледот на возилото и зошто е лоша идејата да го оставите возилото долго време покриено со кал?

– КОЛКУ ПОДОЛГО ГО ОСТАВАТЕ ВОЗИЛОТО СО КАЛТА, ТОЛКУ ПОТЕШКО СЕ ЧИСТИ
– КАЛТА МОЖЕ ДА ОСТАВИ ДАМКИ НА БОЈАТА
– НИТУ АЛУМИНИУМОТ НЕ Е ЗАШТИТЕН ОД КАЛ
– КАЛТА Е ВИСТИНСКИ СОЈУЗ НА КОРОЗИЈАТА
– ОПАСНО ЗА ЗГЛОБОВИТЕ И ДРУГИТЕ МЕХАНИЧКИ ДЕЛОВИ
– КАЛТА МОЖЕ ДА ГИ НАМАЛИ ПЕРФОРМАНСИТЕ И РАКУВАЊЕТО СО АТВ

КАКО ДА СПРЕЧИТЕ КАЛТА ДА ЛЕПИ ЗА ВАШЕТО АТВ?

Чистењето на вашето ATV по возење во кал може да биде мачна задача.

Различните премази достапни на пазарот се дизајнирани да го заштитат вашето возило и да го олеснат неговото чистење. Тие работат така што создаваат заштитен слој на површината на вашето ATV, спречувајќи ја калта да навлезе длабоко во површините и отворите на возилото. Облогите обично содржат водоотпорни состојки кои одбиваат кал и нечистотија, што го прави лесно миењето по возењето.

Облогите обично се нанесуваат пред возење. Доволно е облогата рамномерно да се нанесе на сите површини кои се изложени на кал, вклучувајќи ја долната страна на возилото, тркалата и телото. По возењето, ќе забележите дека калта многу полесно се измива и вашето возило останува почисто.

Сепак, иако облогите можат да го олеснат процесот на чистење, тие не се замена за темелно миење на вашето ATV. Без разлика колку сте уморни по возењето, важно е секогаш да го чистите вашето возило темелно по возење на каллив терен. Калта и нечистотијата може да предизвикаат корозија, да ги оштетат механичките делови и да влијаат на перформансите на вашиот ATV.

Одржувањето на вашето ATV чисто, не е само прашање на естетика, туку и на одржување на неговиот животен век и перформанси. Облогите можат да ја олеснат оваа задача, но правилното чистење и одржувањето се клучни за долговечноста и правилното функционирање на вашето возило.

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Компанијата CFMOTO, основана во 1989 година, развива, дизајнира, продава највисок квалитет на теренски возила за сите површини. CFMOTO се занимава со производство и испорака на најсигурни и најисплатливи ATV, UTV и SSV возила, мотоцикли и скутери, како и соодветна опрема.

Контакт информации

Понеделник-Петок: 09h-17h Сабота: 10h-15h
УЛ.Пролет 4А, Скопје
+389 70 97 75 72
adimusevski@yahoo.com