cfmoto македонија 2021
Uncategorized CFMOTO за чиста природа: Еко-акција и ,,зелено возење“

CFMOTO за чиста природа: Еко-акција и ,,зелено возење“

Глобалното затоплување, загадувањето на воздухот, опустинувањето, киселите дождови и така натаму… Сè потешките еколошки проблеми што се создаваат денес ги алармираат луѓето да се однесуваат на еколошки начин и да следат одржлив начин на живот. Во оваа околност, неспорно е дека луѓето треба повеќе да се концентрираат на она што го правиме денес.

Кога станува збор за вообичаениот термин „природа“,луѓето секогаш размислуваат за Земјата, море, планини, шума, флора и фауна. Сепак, секогаш постојат проблеми поврзани со човековиот развој.

И покрај тоа што луѓето не се соочуваат со масовна криза предизвикана од загадувањето на природата, ако никој активно не се бори против негативната состојба и не и објаснува на помладата генерација, светот ќе биде неупотреблив за живеење на идните генерации.

ВОЗЕЊЕ ВО ПРИРОДА И СОБИРАЊЕ НА ЃУБРЕТО – ЕКО АКЦИЈА НА ЛЕСЕН И БРЗ НАЧИН 

Сега пролетта се буди, а со тоа ќе почнат и честите прошетки во природа и пикникот.

Многу граѓани прославуваат сончеви денови со излети во природа, оставајќи планини од стаклени и пластични шишиња, садови за еднократна употреба и друго ѓубре. Затоа, CFMOTO Македонија како општествено одговорна компанија е мотивирана да организира возење во својата агенда за настани, со четирицикли и да ги охрабри луѓето да посветат барем еден слободен ден на чистотата при тоа следејќи ги главните рути за време на поаѓањата или за време на тест-возењата. Задачата е да се собере ѓубрето оставено во шумата од туристите и камперите и да се стави во големи пластични кеси, потоа да се достави до центарот за рециклирање.

За жал, скоро секаде има големи диви депонии во шумите. Нашиот пријателски тим ќе биде задолжен да го собере ѓубрето, да го натовари во приколките на возилото и да го отстрани на вистински начин! Секој од нас е одговорен за планетата и екосистемот, затоа, кога одите на отворено, СЕКОГАШ отстранете го ѓубрето.

„Одлучни, прогресивни и забавни“ се основните вредности на CFMOTO.

Од една страна, CFMOTO се стреми да биде врвен бренд за моќни спортови во светот со лансирање на конкурентни модели, од друга страна, CFMOTO исто така цели кон создавање заедница на заедничка иднина со сите.

Постојаното тежнеење кон одржлива економија е клучниот одраз на општествената одговорност на брендот и решеноста да се изгради подобра средина за сите вклучени луѓе.

Podelite sa prijateljima

CFMOTO

Компанијата CFMOTO, основана во 1989 година, развива, дизајнира, продава највисок квалитет на теренски возила за сите површини. CFMOTO се занимава со производство и испорака на најсигурни и најисплатливи ATV, UTV и SSV возила, мотоцикли и скутери, како и соодветна опрема.

Контакт информации

Понеделник-Петок: 09h-17h Сабота: 10h-15h
УЛ.Пролет 4А, Скопје
+389 70 97 75 72
adimusevski@yahoo.com